Zo begon het allemaal

Baltus Bloembollen is opgericht in 1980 door Hans en Peter Baltus. Oorspronkelijk was Baltus Bloembollen gevestigd in Apeldoorn, maar door ruimtegebrek is het bedrijf in 1997 verhuisd naar Vaassen. Baltus Bloembollen is een bloembollen groothandel met een Cash&Carry afhaalcentrum van ruim 7.000 m2.

Bloembollen Groothandel

Vanuit Vaassen levert Baltus Bloembollen direct aan de detaillist en wederverkopers. Met korte levertijden, veel presentatie mogelijkheden en leveringen direct uit voorraad gedurende het hele jaar is Baltus al tientallen jaren een toegewijde en gerenommeerde bloembollen groothandel. Daarnaast kunnen detaillisten en wederverkopers dagelijks zelf de bloembollen uitzoeken in het enorme Cash&Carry afhaalcentrum.
 

 

Baltus Fundraising

In 1989 is de bloembollenactie ontstaan en vanaf 1993 bestaat de bloembollenactie in zijn huidige vorm. Sinds 1993 zijn er veel kleine wijzigingen doorgevoerd, maar de basis van het originele concept is nog steeds de basis van de huidige bloembollenactie. Momenteel organiseert Baltus Fundraising acties in 4 Europese landen. In 2013 is Baltus omgedoopt naar Baltus Fundraising. Naast de bloembollenactie organiseren we nu ook een Chocolade actie, Ansichtkaarten actie en Pepernotenactie. Deze acties werken hetzelfde als de bloembollenactie, alleen dan met een ander artikel.

Baltus Relatiegeschenken

Dagelijks staat een team van enthousiaste medewerkers voor u klaar om u te informeren over de mogelijkheden van geschenken. Zo maken wij graag custom-made het perfecte geschenk voor uw klant klaar. Door een inventarisatie te maken van de wensen, maken wij enkele voorbeelden klaar. Zo kunt u goed voorbereid naar de klant en geeft u direct een goed beeld van de mogelijkheden.
 

Een mooie toekomst

Op dit moment werken we hard aan onze vernieuwde koers en merktransitie naar Baltus Holland. Hiermee willen wij onze passie en liefde voor bloembollen nog duidelijker een stempel geven. En gaan we ons meer en meer richten op het aanbieden van een ultieme winkelervaring met Baltus Experience.
 

Hans Baltus

Op z'n 17e begon hans samen met peter (zijn broer) met de verkoop van bloembollen op de markt in apeldoorn. Toen der tijd verkochen ze nog uitsluitend aan particulieren. In 1997 werdt de ruimte te klein in Apeldoorn en is Baltus verhuist naar Vaassen. Door dat ze veel op de beursen staan werdt het steeds meer een groothandel. En werdt verkoop aan particulieren steeds minder.   

John Smit

Toen John 21 jaar was is die bij Baltus binnen gekomen op de afdeling sales, daar heeft hij tot 2015 allemaal verschillende functies gehad. Tot hij in 2015 sales manager werd en deze functie heeft hij tot mei 2021 gedaan. Daarna is hij commercieel directeur geworden en tevens ook mede eigenaar. We zijn nu al weer in 2022 belandt en Baltus is vol op aan het groeien. Zo zijn ze bezig met het uitbouwen van het pand, zodat ze ook in de toekomst kunnen groeien en verbeteren.