Mierikswortel per 1

Het poten van mierikswortel is een eenvoudig proces dat resulteert in een overvloedige oogst van deze pittige wortel. Kies een zonnige of halfschaduwrijke locatie in de tuin met goed doorlatende grond. Mierikswortel gedijt het beste in vochtige, vruchtbare bodems.

Artikelnummer:
225220
Uitverkocht

Product informatie

Graaf een plantgat dat diep genoeg is om de wortelstokken comfortabel te huisvesten. Plaats de wortelstokken horizontaal in het gat en bedek ze met aarde, waarbij je ervoor zorgt dat de bovenkant van de wortelstok net onder het bodemoppervlak ligt.

 

Geef de pas geplante wortelstokken royaal water om de grond te verzadigen en de wortels te helpen vestigen. Blijf de planten regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft.

 

Mierikswortel is een robuuste plant die weinig onderhoud vereist, maar houd er rekening mee dat het zich snel kan verspreiden. Overweeg om mierikswortel in een aparte verhoogde bedden of containers te planten om de verspreiding onder controle te houden.

 

Met de juiste zorg en aandacht zal je mierikswortel gedijen en je voorzien van pittige wortels die kunnen worden gebruikt om smaak toe te voegen aan sauzen, dressings, en als een heerlijke smaakmaker bij vis en vleesgerechten.

Productspecificaties

EAN 8719214062446
Verpakkingseenheid 1
Planttijd april, mei
Bloeiperiode juni, juli
Hoogte 40 - 100 cm
Seizoen Zomerbloeiers